Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Jag vill sälja bostaden jag köpt av er även om jag inte flyttat in än, hur funkar det?

Om du av olika omständigheter inte kommer att flytta in i din bostad så kan du efter att du tecknat upplåtelseavtal sälja din bostad.
Då det är du som köpt bostaden av bostadsrättsföreningen så måste du själv genomföra ditt köp innan du kan frånträda den och överlämna till den du sålt bostaden till. Detta innebär att du är skyldig att betala insatsen och kvittera ut nycklarna i samband med din tillträdesdag.

Trots att du säljer din bostad är det du som är köpare gentemot Nordr och bostadsrättsföreningen till och med tillträdesdagen vilket innebär att det är du som får all information, bjuds in för att delta vid slutbesiktning och har betalningsansvar mot bostadsrättsföreningen och Nordr.

Om du blivit tilldelad en parkeringsplats så medföljer inte denna utan den nya köparen får efter sitt tillträde sätta upp sig i eventuell kö för parkeringsplats.

Det material som behövs när du ska sälja din bostad har du fått i samband med att du skrev ett förhandsavtal samt upplåtelseavtal. I regel behöver du ekonomisk plan, stadgar, bofaktablad och säljbroschyr där uppgifter framgår om bostaden.
Nordr

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.