Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vad gäller om jag behöver hoppa av?

Om du väljer att inte fullfölja ditt avtal innebär det ett kontraktsbrott. Detta leder till att vi behöver sälja om din bostad och det är först när den är såld som det eventuella skadeståndet kan sammanställas.
Vid ett avhopp/kontraktsbrott där vi ombesörjer en omförsäljning brukar nedan kostnader uppstå och ingå i det skadestånd du blir skyldig:

- Administrativa kostnader
- Kostnader för eventuella tillval som har gjorts
- Fastighetsmäklararvode och annonsering. Dessvärre kan vi inte på förhand veta vad dessa sistnämnda kostnader uppgår till då kostnaden är beroende av den arbetsåtgång som krävs av mäklaren för omförsäljningen.
- Skulle lägenheten säljas till ett lägre pris än det du köpte den för kommer även denna mellanskillnad tillkomma till skadeståndet. Denna summa fastställs först när lägenheten har sålts om. Du har vid ett avhopp/kontraktsbrott ingen möjlighet att påverka till vilket pris lägenheten säljs, även om vi självklart kommer att göra allt för att minimera skadan.

Om du har tecknat eller ska teckna upplåtelseavtal så kan du själv välja att försälja din kommande bostad via mäklare eller själv. Dock kan en ny köpare inte ta din plats, utan du förblir vår köpare fram till och med tillträdet.

Om du har funderingar på att frånträda ditt köp är det viktigt att du tar kontakt med oss så att vi kan föra en dialog med varandra samt att du får information om hur du går vidare om du väljer att frånträda.

Skäl som anses som godkända frånträden är dödsfall.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.